Historie

1990-2004


Sporting Foto, opgericht in 1995, is voortgekomen uit de firma Publi Jeune (1990) welke onderdeel was van een grote belgische multinational genaamd Spector, die thans de grootste fotofinisher is van Europa.


Het idee is van oorsprong Belgisch omdat Publi Jeune in 1988 begonnen is in Belgie. Twee jaar later kwam men de nederlandse markt op, en nam daarvoor een nederlandse manager in dienst de heer RA van Gemeren, die het na 4 jaar van hen overnam omdat dat betere mogelijkheden gaf.Sindsdien zijn er vele dingen gewijzigd en veranderd. Zo draaien wij thans met een eigen laboratorium en printen onze foto's zelf. Verder worden er nu vele extra's geboden aan clubs, begeleiders en spelers/ouders zoals de gratis micro-posters.Vanaf het begin in 1990 hebben we 14 jaar lang kantoorruimte gehuurd in een bedrijfsverzamelpand dat stond op de Koninginneweg 1 in Zwijndrecht. Daar hadden we de hele boven-etage voor onszelf. En de kelder.

2004-nuIn juni 2004 hebben we echter eindelijk een eigen pand weten te kopen; ruim 400 m2 aan de A.v  Leeuwenhoekstraat 12. Na een maanden durende verbouwing zitten we nu daar. We zijn daar heel gelukkig mee, want het is financieel gezien veel interessanter, maar ook nog eens op de begane grond, groter en representatiever. Zo is er nu een apart leslokaal voor de trainees, eigen parkeergelegenheid, en een ruimere archief-, keuken-, en opslagruimte. En in de zomer kunnen we even lekker buiten zitten in de pauze. Wil je een paar foto's van onze huisvesting zien, klik dan hier. De linkerkant hebben we verhuurd aan www.droomrit.nl. Zij exploiteren een prachtige Ferrari 328 Gts voor trouwerijen, feestjes, etc. Tevens rijden zij zieke kinderen ermee rond. Hier staan we volledig achter. Wij gebruiken de wagen soms voor onze sportfotografie, zie hier.

Daarmee zijn we het enige echt grote sportteam-fotografie-firma in Nederland. In totaal hebben we dan nu al bijna 1,5 miljoen (!) sporters gefotografeerd in Nederland in de afgelopen 25 jaar. Wij leiden daarbij tegenwoordig onze eigen fotografen zelf op. Heel veel mensen kennen ons dus al. Zéker in de voetbal-wereld. Wist je dat wij inmiddels al enkele spelers van het Nederlands elftal vroeger gefotografeerd hebben als klein jongetje? :-)

Onze fotografen voorzien wij van een professionele spiegel-reflexcamera. Ook geven wij hen speciale trainingen. Verder is er een constante kwaliteitszorg. Dat werkt! We zijn nu met vele enthousiaste medewerkers, die graag met mensen en hun camera bezig zijn. Wij zijn daarmee de enige in Nederland, die een dergelijk mooi produkt voor zo'n mooie prijs op de markt kunnen brengen. Binnen afzienbare tijd zullen alle Nederlandse sporters ons kennen!